Піца з сирним бортиком

Піца з сирним бортиком

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно – 400 г (варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожногоборошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» сухі – 12 г
  • Молоко або вода – 200 мл (1 склянка)
  • Олія – 35-40 мл (2 ч. л.)
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.

Начинка:

  • Томатний соус – 5-6 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Моцарела для бортиків – 200 г
  • Моцарела – 150 г
  • Прошуто – 100-150 г
  • Трішки руколи
  • Сіль
  • Перець
помірно
1 год. 40 хв.
3.0/5

Піца з фетою, овочами, рибою чи м’ясом — ми ділимось рецептом піци на дріжджах, а ти обирай начинку, яку люблять твої рідні. Випікай смачненьке на вечерю, обід чи сніданок, рідні точно оцінять твої старання.

Крок 1

Борошно просіяти ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожногоборошна свої поглинаючі властивості), додати сіль і цукор, перемішати.

Додати сухі дріжджі, перемішати. Додати тепле молоко (приблизно 30°C), замісити тісто.

Крок 2

Додати олію і вимішати тісто до отримання однорідної консистенції. Тісто має бути еластичним. Накрити і поставити в тепле місце на 30-40 хв.

Порада:

З цієї кількості тіста виходить 2 піци діаметром орієнтовно 32-35 см або 1 піца на великий лист для випікання.

Відповідно, коли тісто підійде:

  • або акуратно поділити на 2 частини і злегка округлити;
  • або забрати тісто з миски і, спочатку легко притискаючи руками, надати пласту тіста округлої форми. Тоді розкачати качалкою до товщини приблизно 5 мм.
Крок 3

Перенести тісто на застелений пергаментом лист за допомогою качалки. По краям тіста викласти нарізану брусочками моцарелу (висота 1 см, довжина 4-5 см). Загорнути тісто до середини і заліпити (можна змастити водою, щоб тісто краще зліпилося), утворюючи сирні бортики.

Крок 4

Тісто змастити томатним соусом, покласти цибулю та моцарелу. Випікати в нагрітій до 220-230°C духовці протягом 20-25 хв. Коли піца буде готова, дістати з духовки, прикрасити руколою та прошуто. Начника піци може бути змінена за смаком.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28