Пиріг Емпанада з куркою

Пиріг Емпанада з куркою

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно – 400 г ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожногоборошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» сухі – 12 г
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія – 40 г
  • Вода – 230 мл

Начинка:

  • Куряче філе – 250-300 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Гриби-шампіньйони – 300 г
  • Сіль, перець, приправи – за смаком

Для змащування:

  • Яйце – 1 шт.
помірно
1 год.30 хв.

Емпанада з куркою — цікавий спосіб сказати рідним про свої почуття. Готуй за нашим покроковим рецептом іспанський пиріг для всієї родини.

Крок 1

Борошно просіяти ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості), додати сіль і цукор, перемішати.

Крок 2

Додати сухі дріжджі, перемішати. Додати частину теплої води (приблизно 30°С), місити тісто, вилити решту води, місити. Наприкінці додати олію і вимішати тісто до отримання однорідної консистенції. Тісто має бути еластичним.

Накрити і поставити в тепле місце на 30-40 хв.

Крок 3

Приготувати начинку: обсмажити курку, перець, цибулю та шампіньйони. Приправити за смаком. Поділити тісто на дві однакові частини, злегка округлити. Одну частину тіста розкачати в круг товщиною 3-5 мм, перенести у форму для випікання. Викласти начинку у форму.

Крок 4

Розкачати другу половину тіста у коло такого ж діаметру, накрити ним тісто з начинкою, щільно заліпити краї, можна це зробити вручну або за допомогою виделки. Також можна злегка змазати краї водою або молоком. Далі варто добре поколоти тісто виделкою і одразу ставити в духовку.

Пекти 20 хв. при температурі 200-210°С. А на десерт можна приготувати пиріг з ягодами.

Порада:

Корисні поради:

  • Щоб переконатись, що тісто добре вимішане, домішувати краще на столі.
  • Досипати борошно на стіл потрібно невеликими порціями, лише для того, щоб тісто не прилипало.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28