Тісто:
Начинка:
Для змащування:
Емпанада з куркою — цікавий спосіб сказати рідним про свої почуття. Готуй за нашим покроковим рецептом іспанський пиріг для всієї родини.
Борошно просіяти ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості), додати сіль і цукор, перемішати.
Додати сухі дріжджі, перемішати. Додати частину теплої води (приблизно 30°С), місити тісто, вилити решту води, місити. Наприкінці додати олію і вимішати тісто до отримання однорідної консистенції. Тісто має бути еластичним.
Накрити і поставити в тепле місце на 30-40 хв.
Приготувати начинку: обсмажити курку, перець, цибулю та шампіньйони. Приправити за смаком. Поділити тісто на дві однакові частини, злегка округлити. Одну частину тіста розкачати в круг товщиною 3-5 мм, перенести у форму для випікання. Викласти начинку у форму.
Розкачати другу половину тіста у коло такого ж діаметру, накрити ним тісто з начинкою, щільно заліпити краї, можна це зробити вручну або за допомогою виделки. Також можна злегка змазати краї водою або молоком. Далі варто добре поколоти тісто виделкою і одразу ставити в духовку.
Пекти 20 хв. при температурі 200-210°С. А на десерт можна приготувати пиріг з ягодами.
Корисні поради:
Смачного!
Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції
lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28