Тісто:
Начинка:
Декор:
Цікавий кулінарний представник молдавської кухні — закручене дріжджове тісто із сирною та шпинатною начинкою — вертута? Приготуй ніжний прояв любові до рідних:
Масло натерти на тертці, додати до борошна ( варто коригувати кількість борошна у процесіприготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості).
Додати злегка збите з цукром яйце, дріжджі, молоко та сіль. Замісити тісто, накрити і поставити у тепле місце на 40-50 хв.
Приготувати начинку: шпинат розморозити (можна у мікрохвильовій печі), відтиснути зайву вологу. Якщо використовувати свіжий шпинат, то його необхідно порізати і обсмажити у невеликій кількості масла до випаровування вологи.
До шпинату додати дрібно нарізану цибулю та зелень, натертий сир, фету, яйце, сіль, перець, легко перемішати (можна збити в блендері).
Тісто розкачати у довгий пласт (50х18 см) і порізати на три однакові смужки. Начинку рівномірно викласти посередині на кожну смужку по всій довжині. Защепити краї смужок, сформовані джгути викласти по колу у форму діаметром 24 см. Накрити, поставити в тепле місце на 50-60 хв.
Змастити збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікати 20-25 хв. при 180°С до золотистої скоринки.
Смачного!
Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції
lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28