Вертута зі шпинатом та сиром

Вертута зі шпинатом та сиром

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно – 250 г ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» пресовані – 11 г
  • Молоко – 70 мл
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 13 г
  • Масло – 50 г
  • Яйця – 1 шт.

Начинка:

  • Шпинат заморожений (або свіжий) – 250 г
  • Зелена цибуля – 50 г
  • Твердий сир – 125 г
  • Фета – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Зелень, сіль, перець (до смаку)

Декор:

  • 1 яйце для змащування, кунжут для посипки.
помірно
2 год. 20 хв.

Цікавий кулінарний представник молдавської кухні — закручене дріжджове тісто із сирною та шпинатною начинкою — вертута? Приготуй ніжний прояв любові до рідних:

Крок 1

Масло натерти на тертці, додати до борошна ( варто коригувати кількість борошна у процесіприготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості).

Додати злегка збите з цукром яйце, дріжджі, молоко та сіль. Замісити тісто, накрити і поставити у тепле місце на 40-50 хв.

Крок 2

Приготувати начинку: шпинат розморозити (можна у мікрохвильовій печі), відтиснути зайву вологу. Якщо використовувати свіжий шпинат, то його необхідно порізати і обсмажити у невеликій кількості масла до випаровування вологи.

До шпинату додати дрібно нарізану цибулю та зелень, натертий сир, фету, яйце, сіль, перець, легко перемішати (можна збити в блендері).

Крок 3

Тісто розкачати у довгий пласт (50х18 см) і порізати на три однакові смужки. Начинку рівномірно викласти посередині на кожну смужку по всій довжині. Защепити краї смужок, сформовані джгути викласти по колу у форму діаметром 24 см. Накрити, поставити в тепле місце на 50-60 хв.

Крок 4

Змастити збитим яйцем і посипати кунжутом. Випікати 20-25 хв. при 180°С до золотистої скоринки.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28