Традиційний індійський наан

Традиційний індійський наан

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно – 320 г
  • Львівські дріжджі сухі – 6 г
  • Цукор – 10 г
  • Сіль – 8 г
  • Йогурт «Грецький» – 75 г
  • Оливкова олія – 40 г
  • Насіння анісу – 1 ч. л.
  • Вода – 130 г

Оздоблення:

  • Масло – 50 г
  • Петрушка
помірно
1 год. 30 хв.

Насичені звуками вулиці, аромати спецій, люди, тварини — життя в Індії по-справжньому кипить і відображається у різноманітності рецептів. Наан, чапаті або роті — такі назви мають традиційні індійські смаколики, сьогодні готуємо наан за рецептом Львівських дріжджів.

Крок 1

Дріжджі перемішати з просіяним борошном ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості). Тільки тоді додати цукор, сіль, насіння анісу та ще раз перемішати. Взяти йогурт. Об’єднати його з рештою інгредієнтів, після чого — починати поступово доливати воду.

Крок 2

Коли тісто сформувалося — додати оливкову олію та вимішувати до однорідності. Залиш у теплому місці на 60 хв. Готове тісто розділи на довільні шматочки. Закругли та залиш на 5 хвилин, аби ще трохи підійшли.

Крок 3

Кожну кульку розкачати у пласт товщиною до 3 міліметрів. Змастити пательню маслом та почати випікати наан під кришкою до готовності.

Приблизно 1-2 хвилини з кожного боку ( пам’ятай, що духовки у всіх різні, тож краще приглядати за виробом  під час випікання, та коригувати температуру й час у процесі).

Крок 4

Готові смаколики змастити розтопленим маслом та посипати зеленню петрушки.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28