Солодкий журавлиний хлібчик

Солодкий журавлиний хлібчик

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 460 г ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» сухі – 12 г
  • Молоко – 120 г
  • Вода – 120 г
  • Масло – 80 г
  • Сіль – 5 г
  • Цукор – 60 г

Для начинки:

  • Журавлина свіжа або морожена – 300 г
  • Цукор коричневий – 60 г
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Вода 60 г
  • Масло – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Горіхи грецькі подрібнені 90 г

Глазур:

  • Молоко – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – 60 г
помірно
2 год. 30 хв.

Різнобарвний та цікавий рецепт журавлиного хлібчика за рецептом Львівських дріжджів. Готова дарувати рідним свою любов? Дивись відео та готуй солодкий смаколик:

Крок 1

Воду, молоко та масло підігріти до повного розчинення, охолодити. Змішати цукор, сіль, частину борошна та дріжджі. Суху суміш з’єднати з рідиною: поступово додати решту борошна та вимісити до еластичності. Залишити тісто на 60 хв.

Крок 2

Для начинки змішати журавлину, цукор, крохмаль та воду. Готувати на середньому вогні, поки ягоди не потріскаються — приблизно 10-15 хв. Зняти з вогню, а потім додати масло, лимонний сік та горіхи. Охолодити.

Крок 3

Тісто поділити на дві частини, кожен шматочок розкачати у прямокутник. Рівномірно розподілити начинку, залишаючи з країв трохи місця. 

Скрутити у рулет, а краї щільно защипни. Залишити у формі на 30-40 хв, щоб підійшов.

Крок 4

Випікати 30 хвилин при температурі 180 °. Охолодити та полити глазур’ю. 

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28