Італійський панетоне

Італійський панетоне

Інгредієнти

  • Борошно – 500 г ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожногоборошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» пресовані – 35 г
  • Сіль – 5 г
  • Цукор – 125 г
  • Масло – 100 г
  • Молоко – 180 мл
  • Яйце – 2 шт (середнього розміру)
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Родзинки та цукати – 150 г
  • Цедра – 1 лимона
  • Ром – 50 г
  • Масло вершкове для випічки – 20 г
  • Цукрова пудра для прикрашання
складно
3 год. 40 хв.
4.0/5

Присмак святкової Італії у твоєму домі — готуй панетоне до Різдва, Великодня чи для прояву своєї любові до іншої важливої події. Готуй за покроковим рецептом італійський панетоне:

Крок 1

Дріжджі розчинити у теплому молоці (30-35°С). Сіль змішати з просіяним борошном (вартокоригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості), яйця розтерти з цукрами, замісити тісто.

Крок 2

Поступово вмішувати м’яке масло, замісити еластичне тісто, накрити рушником, залишити в теплому місці на 30 хв. Після бродіння промиті родзинки та цукати 50/50,  вмішати в тісто, залишити для бродіння ще на 30-45 хв.

Крок 3

Розділити тісто потрібної маси, сформувати кульки. Форми заповнити на 1/3 тістом. Тісто у формі має збільшитись втричі. Зробити хрестоподібний надріз, по центру покласти кусочок масла.

Крок 4

Випікати при температурі 180 градусів до готовності (30-40 хв. в залежності від маси тістової заготовки). Після випічки задекорувати панетоне глазур’ю, горіхами, мигдальними пластівцями чи посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28