Присмак святкової Італії у твоєму домі — готуй панетоне до Різдва, Великодня чи для прояву своєї любові до іншої важливої події. Готуй за покроковим рецептом італійський панетоне:
Дріжджі розчинити у теплому молоці (30-35°С). Сіль змішати з просіяним борошном (вартокоригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості), яйця розтерти з цукрами, замісити тісто.
Поступово вмішувати м’яке масло, замісити еластичне тісто, накрити рушником, залишити в теплому місці на 30 хв. Після бродіння промиті родзинки та цукати 50/50, вмішати в тісто, залишити для бродіння ще на 30-45 хв.
Розділити тісто потрібної маси, сформувати кульки. Форми заповнити на 1/3 тістом. Тісто у формі має збільшитись втричі. Зробити хрестоподібний надріз, по центру покласти кусочок масла.
Випікати при температурі 180 градусів до готовності (30-40 хв. в залежності від маси тістової заготовки). Після випічки задекорувати панетоне глазур’ю, горіхами, мигдальними пластівцями чи посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції
lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28