Хрусткі чебуреки з соковитою начинкою

Хрусткі чебуреки з соковитою начинкою

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 350 г (варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» сухі – 6 г
  • Вода мінеральна газована – 200 мл
  • Цукор – 10 г
  • Сіль – 10 г
  • Олія – 50 мл

М’ясна начинка:

  • Фарш – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 200 г
  • Вода мінеральна газована – 150-200 мл
  • Суміш перців до смаку
  • Сіль до смаку
  • Спеції до смаку
  • Зелень

Сирна начинка:

  • Твердий сир – 300 г
  • Зелень
помірно
1 год. 10 хв.
5.0/5

Чебуреки по-домашньому виходять смачніше, якщо готувати з любов’ю та за рецептом Львівських дріжджів:

Крок 1

Тісто: Сухі дріжджі  перемішати  у окремій посудині з  просіяним борошном, додати сіль та цукор. Додати до суміші газовану мінеральну воду кімнатної температури та замісити тісто. Наприкінці замісу  додати олію та ще раз замісити до еластичності. Потім накрити тісто рушником та поставити в тепле місце на 10 хв. Тісто розділити на 10  частин, округлити, сформувати кульки, прикрити рушничком щоб не завітрювалися.

Крок 2

Начинки: Для м’ясної начинки змішати фарш з порізаною цибулею, сіллю, перцем, спеціями та пошинкованою зеленню. Наприкінці додати газовану мінеральну воду та знову перемішати. Для сирної начинки потерти сир та перемішати його з дрібно нарізаною зеленню.

Крок 3

Формування та випікання: Тісто розділити на 9 рівних частин, округлити, сформувати кульки, прикрити рушничком щоб не завітрювалися. Розкачати тісто на круглі коржики. По центру коржика викласти начинку та рівномірно розподілити.

Крок 4

Кожен коржик скласти навпіл у формі півмісяця.  На одну сторону коржа викласти частину начинки, розподілити її рівномірно. Зверху добре притиснути долонею, видаляючи тим самим зайве повітря всередині. Защипати краї тіста пальцями рук, починаючи від середини і рухаючись до країв. Виделку занурити в борошно та притиснути нею край чебурека.

Крок 5

Смажити чебуреки при температурі 180-185 °C, приблизно 3 хв. з кожного боку. Гарячі чебуреки викласти на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28