Домашній хліб

Домашній хліб

Інгредієнти

Опара:

  • Борошно – 400 г ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожногоборошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» пресовані – 4 г
  • Вода – 450 г

Тісто :

  • Опара
  • Борошно – 400 г (варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожногоборошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» пресовані – 17 г
  • Цукор – 25 г (1 ст. л.)
  • Сіль – 17 г (ч. л. з верхом)
  • Кмин – 1 ст. л.
складно
2 год. 10 хв.
3.8/5

Якщо один раз спробуєш замісити тісто власноруч і приготувати такий неймовірний смаколик, то це любов на все життя. Готуй домашній хліб для рідних за нашим рецептом:

Крок 1

Опара: дріжджі розчинити в теплій воді, додати борошно (варто коригувати кількість борошна упроцесі приготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості), замісити ложкою опару. Накрити рушничком та залишити бродити протягом 120 хв. (або накрити плівкою та залишити на ніч у холодильнику).

Крок 2

В опару покришити дріжджі, додати борошно з сіллю, цукром та кмином, замісити тісто (вимішувати 7-10 хв). Тісто повинно бути пружним та еластичним. Залишити в теплому місці на 30 хв.

Крок 3

Розділити тісто на дві частини, сформувати кульки, покласти на змащене деко олією (трошки приплюснути), накрити рушником, залишити в теплому місці на 40 хв.

Крок 4

Перед випічкою тістові заготовки притрусити борошном, за допомогою сита, та зробити надрізи (за смаком та фантазією). Випікати при температурі 220-200 градусів близько 30 хв.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28