Бріош із чорницею

Бріош із чорницею

Інгредієнти

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 г ( варто коригувати кількість борошна у процесі приготування, оскільки у кожногоборошна свої поглинаючі властивості)
  • «Львівські дріжджі» пресовані – 21 г (½ пачки – 42г)
  • Молоко – 30 г
  • Цукор – 50 г (2 ст. л.)
  • Сіль – 3 г (щіпку)
  • Яйця – 3 шт.
  • Жовток – 1 шт.
  • Масло – 150 г
  • Ванільний цукор – 10 г (пакетик)

Начинка:

  • Чорниця заморожена – 150 г
  • Цукор – 50 г

Яйце для змащування

помірно
4 год. 30 хв.

Традиційна французька здобна булочка — цікава альтернатива круасанам. Готуй бріош із чорницею за нашим рецептом та порадам. І твої рідні оцінять цей прояв любові.

Крок 1

1. Зробити опару: змішати борошно (150 г) ( варто коригувати кількість борошна у процесіприготування, оскільки у кожного борошна свої поглинаючі властивості), тепле (30-35°С)  молоко (30 г) ідріжджі (21 г), три яйця і жовток. Залишити на 30 хв.

Крок 2

Тісто: додати до опари решту інгредієнтів, масло добавляти  поступово в 2-3 етапи. Для замісу використати міксер (велику кількість масла руками вмішати складно), місити 20 хв.

Крок 3

Накрити тісто рушником та дати відпочити 15 хв. Ще раз вимісити міксером, але вже 15 хв.

Крок 4

Підмісити тісто, залишити на 30 хв. в теплому місці, зробити обминку і ще раз залишити на 30 хв.

Крок 5

Тісто розкатати у прямокутний пласт, посипати цукром, покласти чорниці, завернути в рулет і защепити краї. Покласти рулет в прямокутну форму для випікання і покласти в тепле місце на 120-150 хв.

Крок 6

8. Коли рулет підросте, змастити яйцем та випікати 18-20 хв при температурі 180-190 градусів.

Смачного!

Ще більше рецептів французької кухні за посиланням — домашні круасани, ромова баба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Вашу відповідь перевірить адміністратор. Обов’язкові поля позначені *

Слідкуйте за нами

Маєте до нас питання?

Ми з радістю дослуховуємося до споживачів нашої продукції

lvivskirecipes@enzym.com.ua +38 (032) 298 98 28